גזע רועה אנטולי
והיום נספר לכם על גזע ה”קומונדור”
קומונדור אולי נראה כמו מטאטא על 4 רגליים, אבל מתחת לכל השיער הזה, יש כלב גדול עם אישיות גדולה.
קומונדור (זאב בעור של כבש):
כלב שמירה הונגרי, מאסיבי חזק ונאמן לבעליו. כלב זה משמש לרוב לשמירה על עדרים מפני טורפים. משמעות שמו היא שילוב המילים “קומון”-פשוט ו”דור”-כלב, בהונגרית.
מקורו הוא בקומונים השחורים, אשר הביאו אותו עמם להונגריה במאה ה-9 לספירה. בהונגריה פותח הקומונדור במשך השנים, במטרה לשמור על העדרים מפני טורפים נפוצים, לדוגמא- זאבים ודובים. הקומנדור פרץ את גבולות הונגריה למדינות אירופה ולארה”ב, לראשונה בשנת 1920, בעקבות הצגתו בתערוכות. תפקידו המקורי של הקומנדור נשמר עד היום הן בהונגריה והן בארצות אחרות.
השאירו פרטים
מאפיינים-
זכר בוגר יכול להגיע ל-69 ס”מ ומשקלו מעל 45 ק”ג
נקבה תגיע ל-64.7 ס”מ ומשקלה כ-36 ק”ג.
תוחלת חיים- 10-12 שנים.
פרווה- של הקומנדור בנויה משתי שכבות מחוברות, דבר המספק לו סבילות גבוהה לתנאי אקלים קשים. פרוותו דומה לראסטות, אשר נוצרות בגיל שנתיים ומגיעות לאורך מלא בגיל 5. אורך הפרווה של קומנדור בוגר היא כ-30 ס”מ וצבעה לבן. מתוך תיאור זה, ניתן להבין כי לקומנדור דמיון רב לכבשה, בדמיון זה הוא עושה שימוש כאשר מאפשר לטורפים להתקרב לעדר ואז תוקף אותם.
טיפוח- הטיפוח של פרוות הקומנדור היא לא קלה. הסימן ההיכר הידוע של קומונדור – הרסטות הארוכות, לא צריכות הברשה, אבל חייבים לשמור עליהם נקיות מאבק ומזיקים. אם מזניחים אותם, הוא יכול לפתח ריח לא נעים בכלל.
מבנה גוף- מבנה הקומונדור הוא מאסיבי ושרירי, ראשו גדול ואפו קצר, אזניו קטנות בצורת U, זנבו קצר ותלוי. לקומנדור דמיון רב בהופעתו לכלב הונגרי אחר- הפולי, אך הוא גדול ממנו באופן משמעותי.
מזון- יחסית לגודלו, הקומונדור אינו אוכל הרבה ומסתדר עם אוכל באיכות גבוהה, תואמת גיל. יש בעלים המעידים כי אוכל המכיל חלבון גבוה, מוביל לגירודים או תגובות עור אחרות.
קומונדור הוא כלב ידידותי מאוד למשפחה, די ידידותי לילדים, לא ידידותי לאנשים זרים ולא ידידותי לכלבים. טריטוריאלית. קיימת נטייה לעצלנות בקרב זן זה, כאשר אינו עובד, מה שעלול להביא לבעיות משקל עודף בקרב כלבים המוחזקים בדירה.
בריאות-
קיימות בעיות עור נפוצות בקרב גזע זה וכן בעיית היפדיספלסיה (מחלה אורטופדית אשר פוגעת במפרקי הירך).
אופי-
כלבים ידידותיים לילדים הם כלבים שמקבלים בלי מאמץ את המאפיינים המיוחדים של חיים במחיצת ילדים כמו: ריצות, צרחות, צעקות, חיבוקים חזקים וכדומה.
ידידותיות לכלבים זה מאפיין שונה לגמרי לעומת ידידותיות כלפי אנשים. ישנם סוגי כלבים שיהיו כלבים דומיננטיים שמנסים לשלוט בכל עת על כלבים אחרים והם יהיו ממש רכים ואוהבים כלפי אנשים וגם להיפך.
יש כלבים שיהיו מאוד חברותיים כלפי זרים, אחרים יהיו אדישים ויש שיהיו אגרסיביים. בכל מקרה כדאי לחשוף את הכלב בגיל צעיר לסוגים שונים של אנשים בכדי להרגיל אותם.
הקומנדור מאופיין בחשדנות ואגרסיביות כלפי זרים (בני אדם ובע”ח), טריטוריאלי מאוד ואינו מאפשר לזרים להתקרב לאיזור מחייתו או בית בעליו. לאור מאפיינים אלה, הקומנדור יתקוף זרים המתקרבים לבני המשפחה אם יחשוד כי הם מהווים איום. תכונה זו מועילה כאשר מעוניינים לייעד כלב לשמירה.
לסיכום- קומונדור מגיע עם הרבה יתרונות ויחד עם זאת עם הרבה אחריות. הגזע הנאמן הזה ישמח להיות חבר, שומר ובן משפחה.